Seçiminizi Daraltın

Marka

Fiyat Aralığı

Sadece

Ayak Malzemesi

Tarz

Mekanizma

Renk

Liste Şeklinde Göster Katalog Şeklinde Göster
Adoria-SNT Tv Ünitesi
11.990,00 TL
Adrea-EVİS Tv Ünitesi
6.990,00 TL
Akdeniz-ALD Tv Ünitesi
18.590,00 TL
Akua-AO Tv Ünitesi
19.990,00 TL
Akua-ARE Tv Ünitesi
39.990,00 TL
Akya Black-UYG Tv Ünitesi
16.990,00 TL
Akya Gold-UYG Tv Ünitesi
16.990,00 TL
Akya Krom-UYG Tv Ünitesi
16.990,00 TL
Alfa Gri-AH Tv Ünitesi
26.990,00 TL
Alfa-ÖZ Tv Ünitesi
30.990,00 TL
Alfeo-NT Tv Ünitesi
8.990,00 TL
Alina Antrasit-SEN Tv Ünitesi
21.990,00 TL
Alina Ekru-SEN Tv Ünitesi
21.990,00 TL
Alina Tv Ünitesi
8.990,00 TL
Alina-NLL Tv Ünitesi
28.990,00 TL
Bu kategoride toplam 651 ürün listeleniyor.

TV Ünitesi, Televizyon Sehpası Modelleri ve Fiyatları

TV ünitesi, televizyon sehpası modelleri ve fiyatları bu tarz mobilyalara ihtiyaç duyanların araştırdığı konular arasında ilk sırada yer alır. İç mekanlara şık ve estetik bir dokunuş sunmaya yarayan bu parçalar nitelikli malzemelerden ve yaratıcı tasarımlardan oluştuğunda vazgeçilemez hale dönüşür.

Bu sebeple mobilya seçimi yapılırken doğru adreslerle iletişime geçilmesi uzun vadede avantaj yaratabilecek bir yaklaşımdır. TV üniteleri doğru seçildiğinde televizyon izleme konforunun en iyi şekilde sağlanması kolaylaşır. Aynı zamanda bulunduğu mekana estetik bir dokunuş kazandırması bakımından da doğru bir TV ünitesi katkı sağlar.

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler evlerde ya da farklı mekanlarda kullanılan televizyon modellerinde değişimi kaçınılmaz kılmıştır. Geçmişte kullanılan televizyonlardan farklı olarak günümüz televizyonları daha dekoratif özellikler gösterdiği gibi farklı boyutlarda üretilir.

Günümüzde kullanılan televizyon üniteleri hem televizyonların monte edildiği hem de farklı işlevsel özellikleri yerine getiren nitelikleri ile öne çıkmaktadır. TV sehpası üzerine yerleştirilen televizyonlar yerine televizyon üniteleri kullanılarak salon ya da oturma odası gibi alanlara farklı bir atmosfer kazandırılabilmektedir.

TV üniteleri tasarlanırken çeşitli ebatlarda üretimi yapılabilmektedir. Çok sayıda modelde TV ünitesi olması kullanıcıları seçim yapma konusunda ikilemde bırakabilir. Bununla birlikte seçilecek bir TV ünitesi için bazı kriterlerin dikkate alınması gerekir.

Doğru bir tercih yapmak isteyen kullanıcılar öncelikle istek ve ihtiyaçlarını tespit etmelidir. Yaşam alanında ihtiyaç duyulan görsel nitelikteki hususlara ek olarak depolama alanına olan gereksinim bu süreçte göz ardı edilmemelidir.

TV üniteleri genellikle kullanıldıkları alanda ilk dikkati çeken unsurlar olur. Bu sebeple görsel açıdan bu tür mobilyaların talep edileni karşılaması da gerekir. Estetik ve işlevsel unsurlar bir TV ünitesinde birlikte kullanıldığında ideal seçenekleri ortaya çıkaracaktır.

TV ünitesi evin dekorasyonu sırasında odak noktası olmaya aday bir mobilyadır. TV duvara ya da üniteye bağlı bir parçaya monte edilebilir. TV ünitesinde raf sistemleri olabileceği gibi kapalı ya da açık depolama alanları, çekmece gibi unsurlar da bir arada kullanılabilir.

TV ünitesi üzerine konumlandırılacağı duvar rengi ile de uyumlu olduğunda etkili bir görüntü yakalanabilir. Dekorasyon tarzına bağlı olarak renk seçimleri ve üretimde kullanılacak malzeme seçimleri değişiklik gösterebilir.

Pastel tonlar, sıcak renkler, nötr renk seçenekleri dekorasyon aşamasında kişisel tercihlere bağlı olarak şekillenebilir. Bunun yanı sıra renklerin nasıl kullanılacağını bilmek, birbiri ile uyumlu renkleri kullanmak, aksesuarlarda ve diğer mobilyalarda tarz uyumunu yakalamak güzel bir mekan yaratabilmek için bilinmesi gereken bazı detaylardır.

TV Ünitesi Nedir, Ne İşe Yarar, Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

TV ünitesi olarak adlandırılan mobilyalar salon ya da oturma odası gibi mekanlara konumlandırılır. Yalnızca televizyonun yer aldığı bölümlerden ibaret olmayan bu tarz mobilyalarda çok sayıda işleve yanıt verebilecek bölümler bulunur.

Günümüzde kullanımı çok sık tercih edilen TV üniteleri her ihtiyaca yönelik olarak tasarlanabilmektedir. TV için alan yaratmaktan öte depolama alanı sunması, aksesuarlar için alan yaratması gibi pek çok özelliği TV ünitelerini öne çıkarmaktadır.

TV üniteleri yalnızca evlerde kullanılan mobilya türleri değildir. Farklı mekanlara uygun tasarlanabilen TV üniteleri sayesinde ortama farklı bir hava katılabilir. Bir çalışma alanı, ofis ve benzeri mekanlarda da TV üniteleri ortama uygun olarak tasarlanabilmektedir.

İyi bir TV ünitesinde yeterli kullanım alanları bulunmalıdır. Dengeli bir tasarımı olması gerekirken tüm parçaların birbiri ile ahenkli bir biçimde yerleştirilebilmesi gerekir.

TV duvara monte edilecekse alt konsolun da ölçüleri orantılı olacak biçimde üretilmelidir. TV konsoldan büyükse yanlarda kalacak mesafelerin dengelenebilmesi gerekir. TV konsoldan küçükse aynı şekilde ortalandığında yeterli ve dengeli boşluklar kalabilmelidir.

Depolama alanları, vitrin ya da raf sistemleri de dengeli bir dağılım sergilemelidir. Estetik bir duruş sergilemesi gereken TV ünitesinde karmaşa hissi yaratılmamalıdır. Parçaların birbiri ile uyumu, renk kombinasyonundaki ahenk, kullanılan malzeme kalitesinin yüksek olması bir TV ünitesinden beklenecek özellikler arasında yer alır.

TV Ünitesi Özellikleri

TV ünitesi özellikleri kullanıcılar için konfor ve şıklığın bir arada yakalanmasına yardımcı olabilir. Bu tür mobilyaların çok sayıda özelliği bulunur ve yaşam alanları TV üniteleri sayesinde daha şık bir görünüme kavuşabilir.

Nitelikli bir TV ünitesi aşağıdaki ihtiyaçlara yanıt verebilme özelliğinde olmalıdır. Bu sayede kullanıcı açısından hem görsel hem de işlevsel açıdan çok sayıda ihtiyacın karşılanması kolaylaşır:

  • Ekstra depolama alanı,
  • Kurulum alanına uyum,
  • TV güvenliğinin sağlanması,
  • Dekoratif görünüme katkı sunması,
  • Düzen sağlamaya yardımcı olması,
  • Konfor vadetmesi.

TV Ünitesi ve Depolama Alanı

TV ünitesi tasarlanırken birçok gereksinim düşünülerek hareket edilmelidir. Bunlardan biri de depolama alanına duyulacak ihtiyaçlardır. Salon ya da oturma odasında birçok eşya düzenli olarak yerleştirildiğinde estetik bir görüntü oluşturur. Bu düzenin sağlanabilmesi ise depolama alanları ile mümkündür. Depolama alanına sahip olan mobilyalar sayesinde açıkta kalmaması gereken eşyalar uygun bir yere yerleştirilebilir.

Bu alanlar cam gibi saydam malzemelerle kapatılarak görünmesi istenen dekoratif eşyaların toza karşı korunması da sağlanabilir. TV ünitesi üzerinde aksesuarların yanı sıra kitaplara da yer ayrılabilir. Bu tür mobilyaların üzerinde kullanılacak aksesuarlar sayesinde yaşam alanı estetik açıdan da değerli hale getirilebilir. Dekorasyon tarzını destekleme yeteneğinde olan bu ürünler göz alıcı özelliklere sahip olabilir.

Ofis ya da büroda tercih edilecek bir TV ünitesi raflı sistemleri aracılığı ile depolama ihtiyaçlarına çözüm üretebilir. Buna ilaveten dolaplı televizyon üniteleri ofisteki dosyaların muhafaza altına alınabilmesine yardımcı olur.

Evde tercih edilecek TV ünitesi ise aynalı ya da çekmeceli olarak tercih edilebilir. Bu mobilyalar sayesinde hem dekoratif hem de işlevsel modellerle karşılaşılabilir. Kitap ve albümler için özel alana sahip TV üniteleri de oldukça kullanışlı modeller arasında yer alır.

Kurulum Alanına Uyumlu TV Ünitesi

TV üniteleri her boy ve modelde üretilebilir. Farklı parçalardan oluşabilen bu tür mobilyalar kurulacağı alana uyumlu hale de getirilebilir. Dar bir salon ya da oturma odasında daha küçük ebatlara sahip TV ünitesi seçimi uygun olurken açık renkte üretilmiş mobilyalar tercih edilebilir.

Minimalist dekorasyon stilinde açık renklerin kullanıldığı görülürken açık renk mobilyaların en önemli özelliği bulundukları alanları geniş ve ferah gösterebilmesidir. Geniş bir mekanda ise tercih edilecek üründe renk ya da model açısından kısıtlama yaşanmadan tercih yapılabilir.

Büyük alanlarda koyu renk mobilya seçimleri rahatlıkla uygulanabilir. Koyu renkler baskın özellik gösterir. Bu nedenle de mekanda söz sahibi olurlar. Buna ilaveten TV ünitesi sayesinde küçük bir mekan daha derli toplu hale getirilebilir. Ünitede yer alan depolama alanları küçük evlerde büyük bir konfor sunmaktadır.

TV Güvenliğin Sağlanması ve TV Ünitesi

TV güvenliğinin sağlanması TV ünitesi aracılığı ile mümkün olur. Bu ünitelerin iç kısımlarında TV monte edilebilecek alanlara yer verilmiş olması büyük bir kolaylık yaratır. Ayrıca TV yerleştirme alanı dışında TV ünitesinde yer alan depolama alanları sayesinde eşyaların muhafaza edilebilmesi de söz konusu olacaktır.

Günümüzde üretilen TV’lerin yüksek teknoloji ürünü olması maddi açıdan da bu eşyaların değerini artırmaktadır. Çok yüksek fiyatlara satın alınan TV’ler kendileri için uygun alanlara konumlandırıldığında uzun yıllar güvenle kullanılabilir.

TV’ye bağlı diğer dijital cihazlar için korunaklı alanlara gerek duyulur. Ayrıca bu cihazların elektrikle olan bağlantısı kablolar aracılığı ile sağlandığından çok sayıda kablonun açıkta kalması alanda kargaşa ve dağınıklık yaratır.

Elektronik cihazların tozu diğer eşyalara kıyasla çok daha fazla çekmesi ise hijyen ve temizlik problemini ortaya çıkarır. TV ünitesine yerleştirilen TV ve ona eklemlenen dijital cihazlar bir arada ve düzenli olarak muhafaza edilir. Kablolar için de düzenleyici aparatlar ya da ünite üzerinde yer alan korunaklı bölümler aracılığı ile düzenleme yapılması kolaylaşır.

TV Ünitesi ve Dekorasyon

Doğru bir TV ünitesi seçildiğinde dekorasyon açısından da avantaj elde edilir. TV ünitesi dekorasyon stili ile uyumlu olduğunda alana farklı bir atmosfer katar. TV üniteleri her tarza yanıt verebilecek şekilde üretilir.

Minimal dekorasyon önerileri arasında ya da klasik unsurların kullanıldığı ortamlarda da TV üniteleri kendilerine kolaylıkla alan açabilmektedir. Modern dekorasyon tarzına da yanıt verebilen TV üniteleri çok yönlü oluşları ile de öne çıkar. Sofistike bir tarzı yansıtmak isteyenlere kitaplık alanlarına sahip TV üniteleri önerilebilir.

TV Ünitesi ve Düzen

TV ünitesi tasarımları düzen sağlama konusunda da ideal çözümleri sunar. Salon ya da oturma odasında kullanılacak TV ünitesi ortadaki dağınıklıkların yok edilebilmesi için de avantajlıdır.

TV kumandaları, TV’ye eklemlenen dijital parçaların kumandaları veya kabloları için de doğru tasarlanmış bir TV ünitesi çözüm üretir. Üzerine yerleştirilecek kapalı ya da açık depolama alanları hem eşyaların temiz bir şekilde muhafaza edilmesini sağlar hem de dekoratif düzenlemeler sayesinde mekana ayrı bir şıklık izlenimi sunar.

İş yeri ya da ofislerde kullanılan TV üniteleri de bulundukları ortamı düzenleyebilme özelliğine sahiptir. Bu sayede ortalıkta bulunan dosya veya evrak benzeri malzemeler için düzenli bir depolama imkanı elde edilebilir.

Oturma odaları ya da salonların en sık kullanılan mekanlar olması burada kalıcı bir düzenin oturtulmasını zorunlu kılar. Dağınık bir mekanda insanın iç huzuru olmayacağı gibi mutsuzluk hissi de beraberinde gelir.

Bu nedenle yaşam alanlarının herhangi bir bölümü her zaman derli toplu olmalıdır. TV üniteleri sayesinde salon ya da oturma odası gibi alanlarda belirli bir düzen sağlanabilir. Bu mobilyalar üzerinde yer alacak raflara kitaplar, aksesuarlar, fotoğraflar rahatlıkla konumlandırılabilmektedir.

TV Ünitesi ve Konfor

TV üniteleri bulundukları ortama konfor katabilme özelliğine sahiptir. Bu mobilyalar dağınıklığı engelleyen yapısı, güvenli TV yerleştirme alanları, dekorasyona katkı sunması bakımından konfor kavramını da kullanıcıya doğrudan yansıtır.

TV üniteleri birçok işlevsel özelliği barındıracak şekilde üretilir. Kullanıcıların estetik zevklerine yanıt vermesinin yanı sıra görsel açıdan alan düzenlemesine katkı sunan TV üniteleri konforlu mobilya seçenekleri arasında yer alır. Taşıdığı özellikler sebebi ile kullanıcı bu tarz mobilyaları tercih ettiğinde rahat bir ortama sahip olur. Aynı zamanda şık bir mekan tasarımı için de TV üniteleri iyi bir seçimdir.

TV Ünitesi Kullanmanın Faydaları

TV nitesi kullanımı çeşitli yararları da beraberinde kullanıcıya sunmaktadır. Farklı avantajlara sahip olan bu tarz ürünler kullanıcının farklı kazanımlar edinmesini sağlar.

  • İyi tasarlanmış bir TV ünitesi konfor sunar,
  • TV ünitesinin doğru yere konumlandırılması keyifli bir yaşam alanı oluşturulmasına yardımcıdır,
  • İdeal mesafe TV ünitesi yerleştirilirken ayarlandığında TV izleme keyifli hale gelir,
  • TV’lerin ve buna ilave edilen dijital cihazların güvenliği sağlanır,
  • Kablo karışıklığı gibi istenmeyen dağınıklıkların bertaraf edilmesine yardımcıdır,
  • Kitaplık olarak kullanılabilir,
  • Depolama alanları sayesinde düzen sağlanır,
  • Dekoratif bir görüntü sunmasının yanı sıra işlevsel özelliklere sahip olması da avantajları arasındadır,
  • İç mimari dekorasyon unsurları arasında TV üniteleri önemli bir yer tutar,
  • Kullanıldığı alana karakter katabileceği gibi şıklık ve konforu da beraberinde sunar.

TV Ünitesi Modelleri Nelerdir?

TV ünitesi modelleri üretildiği materyallere bağlı olarak şekillenir. Cam, ahşap, metal ya da farklı malzemelerden üretilebilen bu tarz mobilyalar yansıtılacak stile bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Modern tarzda üretilebilen TV üniteleri rüstik, klasik, minimalist, endüstriyel stilin de yansıtıcısı olabilir. TV ünitesi tasarlanırken üzerindeki bölümler farklı materyaller kullanılarak şekillendirilebilir.

Cam, ayna, deri veya ahşap kullanımı bir TV ünitesi üzerinde farklı stillerin yaratılabilmesine olanak yaratır. Bu malzemeler tek başına ya da birlikte kullanılabilir. Raf sistemleri dikkate alındığında bir TV ünitesinin açık raf sistemlerine ya da kapalı raf sistemlerine sahip olması da mümkündür. Çekmeceli modellerin yanı sıra duvara monte edilebilenler, konsol şeklinde tasarlananlar veya vitrinli TV üniteleri de kişisel tercihlere bağlı olarak seçilebilecek örnekler arasında yer alır.

Oturma Odası ve Salonun Vazgeçilmez Mobilyası TV Üniteleri

Oturma odasında ya da salonda kullanılacak bir TV ünitesi ortama değer katar. Dekoratif özelliklerinin yanı sıra işlevsel nitelikleri de bu tarz mobilyaların üretimleri sırasında dikkate alınır. TV ünitesi her ortama uyumlu olabilme özelliğine sahip bir mobilya türüdür. Bu sebeple de farklı boyutlarda ya da malzemeler kullanılarak üretilebilir. İstenilen tarzı yansıtabilme kabiliyetinde olan bir TV ünitesi kullanıcısına hem şıklığı hem de konforu bir arada sunar.

Klasik bir mekan düşünülerek tasarlanacak modellerde vitrinlerin kullanılması uygun olur. Vitrinler mekanın klasik atmosferini destekleyecek unsurlardır. Raflı ünitelerde tek raf ya da birkaç sıra raf kullanılabilir. Kapalı raflı ünitelerde rafların kapalı olması dışardan bakıldığında dağınık bir görüntü oluşumunu engeller. Açık raflar ise dekoratif objelerle süslenerek farklı bir etki yakalayabilir.

TV ünitelerinde ayna ya da yansıtıcı yüzeyler kullanılması mekanda ferahlık algısı yaratır. Özellikle küçük salon ya da oturma odalarında görsel algı çeşitli biçimlerde yönlendirilebilir. Küçük bir mekanda ayna ve yansıtıcı yüzeyler, şeffaf malzemeler her zaman ferahlık hissi yakalanmasına yarar. Mobilyaların da hacimli olmaması, yerden yüksek konumlandırılması uygun olur. Özellikle ayaklı mobilyalar dar mekanlar için çok uygundur.

Temizlik ve hijyenin sağlanması ve korunması açısından da yerle bitişik olmayan tarzda mobilyalar daha uygundur. TV üniteleri farklı aksesuarlarla kombinlenebilir. Biblo ve dekoratif objeler TV ünitelerinde etkileyici bir görsel algı yaratabilir. Bunun yanı sıra kitap ve pikap gibi objeler bu tarz mobilyalar üzerinde bütünlük sağlar.

Duvara Montaj Opsiyonu

Duvara montaj yapılan bir TV ünitesi yerle bitişik olmadığından salonda ya da oturma odasında ferahlık hissi yaratır. Bu tür üniteler aynı zamanda dekoratif durmaları bakımından da tercih edilebilir. Küçük alanlar için duvara monte TV ünitesi uygun bir seçenektir. Minimalist stilden hoşlananlar için TV ünitesi duvara montaj yapılabilir. Ünitenin diğer parçaları ve kapalı depolama alanları da duvarda bir bütünlük içinde konumlandırılabilir.

Bu tarz TV ünitelerinde depolama alanlarının az olması bilinmesi gerekenler arasındadır. Ayaklı bir TV ünitesinde daha fazla depolama alanı, raf sistemleri, vitrin gibi ayrıntılar kullanılabilmektedir.

Renk Seçenekleri

TV üniteleri ve renk seçenekleri kullanıcı tercihine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Koyu renk mobilyalar geniş ve ferah salon ya da oturma odaları için uygun olurken küçük bir alanda açık renk mobilyaların tercih edilmesi her zaman için daha uygundur.

Beyaz TV ünitesi her renk aksesuarlarla uyum gösterebileceği gibi evin duvarları açısından da engel teşkil edebilecek bir renk seçeneği değildir. Minimalist stilde beyaz gibi açık renkler sıklıkla kullanıldığından evde minimalist bir dekorasyon stili benimsenirse bu renk uygun bir tercihtir.

Siyah TV ünitesi ise geniş bir mekanda rahatlıkla tercih edilebilecekler arasındadır. Dominant etki yaratma kapasitesinde olan siyah rengin baskın bir yanı vardır. Siyah renk kullanıldığında zıddı olan beyazla kombinlenebileceği gibi farklı renk tonları da bu renkle kolay uyumlanır. Ahşap TV ünitesi ya da endüstriyel malzemelerden üretilmiş bir TV ünitesi de mekanda farklı etkiler yaratılmak istendiğinde tercih edilebilir.

TV Ünitesi Ölçüsü Nasıl Olmalıdır?

TV ünitesi seçileceği zaman nereye kurulacağına bağlı olarak ölçüleri değişkenlik gösterebilir. Bir TV ünitesi şıklığı ve estetik görüntüyü bir arada verebilir. Doğru ölçülerde kullanılmayan bir TV ünitesi geniş alanlarda anlamsız boşluklara yol açabileceği gibi dar alanlarda da hareket alanında kısıtlama, ve darlık algısı yaratabilir. Bunun engellenmesi için doğru ebatlarda TV ünitesi tercih edilmesi oldukça önemlidir.

TV ünitesi yerleştirilirken televizyonun izleyenlerin göz seviyesine hizalanması gerekir. Bunun yanı sıra ünite diğer eşyalarla da uyum içinde olmalıdır. Dengeli bir yerleşim planı oda içinde ahengin yakalanmasına yardım eder.

TV Ünitesi Dekorasyon Fikirleri

TV ünitesi dekorasyon fikirleri sayesinde işlevsel ve konforlu bir yaşam alanına sahip olmak olanaklı hale gelir. İç mekanda TV ünitesi kullanılması farklı stillerin yansıtılması gerekli olduğunda ideal çözümler sunabilir.

Endüstriyel tarz, klasik, minimalist ya da bohem bir hava bir TV ünitesi aracılığı ile kolaylıkla sağlanabilir. TV üniteleri günümüzde çok tercih edilen mobilya grupları arasındadır. Yalnızca TV konumlandırma amacı gütmeyen bu mobilyalar aynı zamanda depolama alanı, kütüphane, vitrin gibi çeşitli görevleri yerine getirmesi açısından da işlevseldir.

Bir TV ünitesinin rafları kitaplık olarak kullanılabilir. Bu durumda bohem bir hava mekanda elde edilir. Buna ilaveten endüstriyel tarzda da raflarda modern objeler, katalog, dergi seçenekleri ile istenilen etki yakalanabilir.

Klasik bir tarzda ise klasik dekorasyon objeleri, ortaya konumlandırılacak bir orta sehpa gibi unsurlarla dekorasyon desteklenebilir. Bu tarz TV ünitelerinde camlı vitrinler de yer alabilmektedir. Rustik tarzda bir dekorasyon elde edileceği zaman samimi bir ortam yaratabilmek için doğallıktan yana olmak gerekir. Doğal ahşaptan üretilmiş bir TV ünitesi ve üzerine yerleştirilecek aksesuarlar bu havayı destekler. Duvarlara monte edilecek TV ünitelerinin mekanda daha ferah bir hava yarattığı görülmektedir. Duvara gömülen bir TV de duvarla bütünlük hissi yakalamaya yardım eder.

TV ünitesinin konumlandırılacağı duvarda raf sistemlerine yerleştirilecek aksesuarlar dekorasyonu destekleyecek en önemli unsurlar arasında yer alır. Şık ve estetik bir görüntü elde edilmek istendiğinde doğru bir TV ünitesi seçimi her zaman kolaylık yaratacaktır.

Salonlarda renk kullanımı doğru bir TV ünitesi seçimi, sayesinde etkili hale getirilebilir. Örneğin pastel tonlar kullanılacağı zaman soluk griler, pudra pembeleri iyi bir seçim olabilir. Duvarlar için ve ahşaplar söz konusu olduğunda bu tonların seçimi uygun olur. Ayrıca birkaç farklı pastel renk karıştırılarak güzel bir etki yakalanabilir. Koyu gri tonları seçileceği zaman da yeşil ve mavi gibi tonlardan yararlanılabilir.

Koyu gri bir duvar tercih edildiğinde canlı renkte aksesuarlar kullanılmak sureti ile evde renkli ve dinamik bir hava yaratılabilir. Kanepeler içinse zengin kadife kumaşlar yumuşak dokuları ile salon ya da oturma odasına şık bir etki katar.

Natürel malzemelerden üretilmiş bir TV ünitesi ortama rüstik bir hava katması bakımından önemlidir. Bol miktarda doğal malzeme kullanılması ve dokulara yer verilmesi rahat mekan tasarımları için idealdir. Bu sayede dinlenmek, keyifli vakit geçirmek ve huzur bulmak için mekan ideal ortamı yaratabilir. Tonsürton renkler kullanılarak sıkıcılıktan uzak bir dekorasyon elde edilebilir. Bu tür bir seçim yapıldığında ise kanepe gibi malzemeler farklı dokuda ürünlerle desteklenebilir.

Sıcak ve rahat bir mekanda ise ahşap TV ünitesi kullanılabilir. Duvarlarda ya da diğer eşyalarda sıcak tonların seçilmesi mekanın konforunu ve rahatlığını doğrudan etkiler. Sıcak renklerin tercih edildiği bir mekanda tamamlayıcı renklere yer verilmesi önemli bir dekorasyon fikri olarak uygulanabilir.

Siyah metal aksanlardan oluşan mobilyalar için de aşırıya kaçılmadan kontrast katılması farklı bir etki yaratma konusunda yaratıcı bir çözüm sunar. TV duvara yerleştirileceği zaman dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

TV’nin her iki yanında yeterli boşluk olması dengeli bir yerleşim sırasında önemlidir. Buna ilaveten TV altında bir konsol varsa arasında yeterli alan olması kabloların gizlenebilmesi için uygun bir boşluk yaratacaktır.

Konsol üzeri stilize edileceği zaman büyük bir vazo, kitaplar ya da bir tepsi yeterli olabilir. Aksesuarların yerleştirilmesi sırasında salon ya da oturma odasındaki renk paleti de dikkate alınmalıdır. TV ünitesinin konsolu çekmeceli ve kapaklı depolama alanlarına sahip olduğunda bu alanların doğru ihtiyaçlar için kullanılması uygundur. Bu durumda depolama alanında kabloların ortadan kaldırılabilmesi için uygun bir yer ayarlanabilir.

Uydu ya da oyun konsolu gibi dijital araçlar kapaklı depolama alanlarına ya da çekmecelere yerleştirilebilir. TV duvara montaj yapıldıktan sonra ünitenin konsol şeklinde olan parçasının boyutları TV’den büyükse iki yanda eşit mesafe bırakılması gerekir.

Konsolun TV’den küçük olduğu durumlarda ise yerleştirme sırasında simetrik unsurların göz ardı edilmemesi ve orantı sağlanması icap eder. TV üniteleri işlevsel özelliklere sahip mobilya grupları arasında yer alır.

Bu tarz mobilyalar her zevki ve stili yansıtabilme özelliği nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. TV ünitesi birbirinden bağımsız çeşitli parçaların duvara monte edilmesi şeklinde olabileceği gibi sadece TV duvara monte edilerek altta bir konsol şeklinde de üretilebilir. Bazı TV ünitelerinde duvar rafları, depolama alanları da bulunabilir.

Kitaplık olarak kullanılabilen duvar raflarına ilaveten depolama alanlarında ortalıkta görünmesi istenmeyen eşyalar muhafaza edilebilir. TV ünitesi konsolla birlikte üretilmiş ise yerden yüksele konumlanabileceği için ev temizliği sırasında da kolaylık yaratır.

TV ünitesi yerleştirilirken göz sağlığına uygun mesafelere konumlandırılması gerektiği unutulmamalıdır. Her kullanıcı farklı ihtiyaçlara sahip olacağından TV üniteleri üretimi sırasında tüm gereksinimler dikkate alınarak tasarım yapılır.

Mobilya mağazalarında çok sayıda model ve renk seçeceğinin olması TV ünitelerinin sıklıkla tercih edilmesinden kaynaklanır. Buna ilaveten her ebatta TV ünitesi bulunabileceği gibi kişiye özel tasarım yapılarak da şık bir TV ünitesine sahip olunabilir.

TV üniteleri günümüzde sıklıkla tercih edilen mobilya türleri arasında önemli bir yere sahiptir. Bu mobilyalar mekana hoş bir etki katabilme kabiliyetinde üretilirler. Her tarz ve modelde üretimi yapılan TV üniteleri farklı fiyat aralıklarında satışa sunulur.

Fiyat değişkenini ise kullanılan malzeme kalitesi, boyutlar ve mobilyadaki ayrıntılar belirler. Kullanıcıların talepleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak üretilen TV ünitelerinin hem işlevsel özellikleri hem de dekorasyona katkısı her mekanın ayrı bir atmosfere sahip olmasına yardımcıdır.

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.